Celozrnné bagely

16. listopadu 2013 v 13:05 |  Recepty
tenhle recept jsem našla na stránce http://eatandrunandlove.blogspot.cz
Ptaly jste se co jsou ty bagely a El Michelle si psala o recept. Tak dnešní článek věnuji receptu.
Z tohoto receptu jsem měla trošku strach, protože před pečením se bagely vaří ve vodě. Ale je to jednodušší než se zdá. Vůbec jsem nevěděle, že něco takového existuje :D, potřebovala jsem něco co zvládnu bez váhy a na co mám suroviny :D.. Je to hrozně dobré- sice rodince to nechutná (alespoň mi to nikdo nesní :D ^^), ale kamarádky si to chvály :). A mě to neskutečně chutná ^^.

Suroviny, které jsem použila (cukr, sůl, sezam, celozrnná mouka koupena v DM, mouka a kvasnice)
Na 7 bagelů budeme potřebovat:
3 hrnky celozrnné mouky a 1 hrnek hladké mouky
1 hrnek vlažné vody a 1/3 hrnku teplé vody
Půl balíčku čerstvých kvasnic nebo půl balíčku sušeného droždí
2 lžíce cukru
lžíce soli
(já jsem dala 2 lžičky cukru a 3 lžičky soli)
vajíčko s lžící soli a lžící vody na potření
Postup:
Smíchejte mouky, vytvořte ve směsi důlek, do toho dejte kvasnice, 1/3 hrnku teplé vody a cukr a počkejte až se vytvoří kvásek. Po chvíli kvásek smíchejte s moukou, přidejte hrnek vodu, sůl a pořádně vypracujte těsto. A nechte hodinu kynout.
V hrnci přiveďte vodu k varu a postupně do ní dávejte bagely, které vytvoříte tak, že z těsta vyválíte váleček a ten spojíte (mě se některé rozpojily -.-" :D). Minutu bagely vařte, poté je otočte a vařte další minutu z druhé strany. Postupně je dávejte na plech s pečícím papírem, potřete vajíčkem a posypte tím co máte nejraději (semínka, mák i hrubou sůl) a pečte přibližně 30 minut na 200 stupňů.
A hotovo :). Přeji dobrou chuť :).



A takhle to dopadlo u mě :).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Biuš Biuš | Web | 16. listopadu 2013 v 13:21 | Reagovat

Jooj konečne blog o chudnutí, ktorý nepodporuje pro ana... Držím ti palce aby si schudla :)

2 femme-mince femme-mince | Web | 16. listopadu 2013 v 14:04 | Reagovat

Jsi šikovná. Vypadá to pěkně :-)

3 Kubi Kubi | Web | 16. listopadu 2013 v 19:39 | Reagovat

Vypadá to suprově:)

4 wildbabe wildbabe | Web | 17. listopadu 2013 v 10:02 | Reagovat

To vypadá mňamózně:D
Musím někdy vyzkoušet :3

5 Amebix Amebix | Web | 17. listopadu 2013 v 10:40 | Reagovat

Ahoj, ráda spřátelím. :-)
Tyhle bagely jsem dělala v létě, byly skvělé, snad ani nejde, aby se nepovedly. :-)
Ááá, máš moc maličkaté písmo! :-D

6 Kubi Kubi | Web | 17. listopadu 2013 v 11:03 | Reagovat

Ostružinová xD No.. já byla přejezená ještě ze včerejška xD

7 Kubi Kubi | Web | 17. listopadu 2013 v 11:18 | Reagovat

Jo.. to se stává xD

8 Nellie Nellie | Web | 17. listopadu 2013 v 11:40 | Reagovat

opravdu hezké :)

9 inny-chill inny-chill | Web | 17. listopadu 2013 v 12:19 | Reagovat

ahoj, spriatelíš?:)))

10 Nelly Tinker Nelly Tinker | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 21:54 | Reagovat

Vypadá to dobře a chutně (Jé, já mam hlad! -_-) určitě vyzkouším :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama